Har du en genstand eller noget materiale, som du tror Danmarks Jernbanemuseum vil være interesseret i?
Kontakt os venligst forud, så vi kan afklare, om det mangler i museets samling. Henvend dig via nedenstående formular.
Museet indsamler, registrerer, bevarer, forsker i og formidler Danmarks jernbanehistorie og dens betydning for det danske samfund fra jernbanens tidligste tid til nutiden.
Museer kan ikke gemme alt, men vi vil gerne supplere samlingerne på vigtige områder, hvor samlingerne ikke er dækkende, og desuden indsamle fra nye vigtige områder, der kommer fokus på, bl.a. via museets forskning.
På museets magasin opbevares de mindre jernbanehistoriske genstande. Men hvad skal der til, før de er registreret og opbevaret på en måde, så de kan holde mange år og være til glæde for fremtidige generationer? I filmen ovenfor kan du følge processen fra start til slut, når museumsinspektør Maria Breddam Slæggerup og Frederik Birkholt Kolding rengør, fotograferer, registrerer og klargør to genstande til bevaring. Der er tale om en sporplan af Københavns Hovedbanegård og en uniform. Tak til Maria, Frederik og fotograf Elvinas Tam.
Vi skal nøje overveje hver eneste genstand, som vi bliver tilbudt, fordi vi – hvis vi vælger at tage imod – forpligter museet til at opbevare genstanden til evig tid. Derfor indsamler vi hovedsagelig ud fra overvejelser om, hvad vore samlinger rummer, og hvad vi allerede har repræsenteret i rigeligt omfang. Læs vores folder om overdragelse af genstande til Danmarks Jernbanemuseum.
Vi søger altid efter billeder af personale i færd med udførelse af arbejde, enten i tog, på værksteder eller kontorer eller fotos af rejsende på perroner, stationer eller under selve togrejsen. Lån os gerne dit familiealbum, så vi kan scanne billeder, der kan bidrage til den danske jernbanehistorie