Vi ligger praktisk ved siden af Odense Banegård, ideelt hvis I kommer med bus eller tog. Museet har åbent hverdage kl. 10-16, men vi åbner gerne kl. 8.15 efter aftale. Børn og unge (0-17 år) har altid gratis adgang.
På museet finder I vores eget minitog, som er en favorit blandt børn, unge og voksne. Minitoget kører udendørs hele året og på turen kommer I gennem det danske kulturlandskab og forbi jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse.
Vi tilbyder læringsforløb til 3.-9. klasse inden for dansk, historie og samfundsfag. Et forløb koster 600 kr. og inkluderer entré for lærere og elever.
I er også velkommen til at gå rundt på egen hånd men vi opfordrer til, I informerer os om jeres besøget på forhånd. Meld jeres ankomst til museets undervisningsansvarlige Ulrik Vestergaard Jensen på mail: uvj@jernbanemuseet.dk eller telefon 3065 4883 kl. 9-15.
I den autentiske remise fra 1954 viser vi en række ikoniske lokomotiver og vogne.
De store tog fascinerer både børn og voksne, og I må gerne røre, lege og gå på opdagelse i vogne og lokomotiver. I kan f.eks. stå i førerhuset på den store E-maskine fra 1950 eller sidde på træsæderne i den to-etagers Klampenborgvogn, som i begyndelsen af 1900-tallet kørte københavnere til Dyrehaven. Kig også ind i de royale vogne og oplev sneploven, 70’er-kupéen og den orange traktor fra ”Olsen-banden på sporet”.
I Odense kan I bo på Danhostel Odense Kragsbjerggaard.
Vandrerhjemmet har 6-8 sengs værelser og en spisesal med plads til ca. 80 personer. Der går bybus fra Odense Banegård til vandrerhjemmet. De tilbyder at hente jeres bagage ved ankomsten.
På vandrerhjemmet er der både store og små lokaler til indendørsaktiviteter og en stor lukket gårdsplads med park og en lille skov, hvor eleverne kan lege, spille og lave andre fællesaktiviteter.
Kør en tur med minitoget