imgheader

JernbaneKULTUR: Filmmaraton for de stærke

22. marts 2016
20.00

I den gamle remise vises en perlerække af klassiske film, hvori jernbanen spiller en central rolle

Med JernbaneKULTUR byder Danmarks Jernbanemuseum på en række anderledes kulturarrangementer, der på en skæv og overraskende måde bringer jernbanerne i forbindelse med kunst i form af film, litteratur og musik. En række fremtrædende danske kunstnere vil i løbet af vinteren indtage museets lille, intime scene mellem de store lokomotiver og skabe et poetisk rum midt i museets rustikke omgivelser.

Til denne aften har Danmarks Jernbanemuseum sammensat en filmpakke bestående af hele 5 film, der vil vise jernbanens stærke og brede rolle i moderne film. Filmpakken spænder over æstetiske westerns, stumfilm og klassiske krimier i de blå vogne fra Wagons-Lits samt en nyere film, hvor jernbanen spiller en væsentlig rolle. Filmene afspilles tæt efterhinanden, kun afløst af korte speaks om hver film.

Billetkøb
Prisen er 125 kr. + gebyr.
Medlemmer af Museumsklubben: 100 kr. + gebyr.
Billetter købes via Billet.dk eller i museets billetsalg.

Der er tale om unummererede pladser. Dørene åbner kl. 19.30. Vi forventer, at arrangementet slutter omkring kl. 03.00. Der kan købes varme og kolde drikke i museets jernbanebar.

Kunstplakat

Som noget nyt præsenterer museet en årsplakat knyttet til JernbaneKULTUR. DSB’s plakater fungerede i mange år som en slags støtte til både førende og nye billedkunstnere, og den tradition vil museet gerne følge op på. Den første plakat er en stor, vild og farverig jernbaneplakat af kunstneren Zven Balslev. Plakaten findes signeret af kunstneren i 100 eksemplarer og kan købes i museets billetsalg og i netbutikken til en pris af 249 kr.

JernbaneKULTUR på Danmarks Jernbanemuseum